We krijgen vaak de vraag; welke kleur voeg moet ik kiezen bij mijn tegels? Dat is een hele goede vraag, want de voegkleur is namelijk heel erg bepalend voor de uitstraling van uw tegels, met name voor de wandtegels.

Uiteraard is de keuze aan u! Kijk wat u zelf het mooiste vindt. Stel je hebt een witte 30×60 glas wandtegel. Welke voeg kies je? Ga je dan voor wit, zilvergrijs of een grijze voeg? Een witte voeg zal nooit zo wit zijn als een hoogglans witte tegel. Daarnaast is wit een van de meest besmettelijke kleur voeg die er is. Wanneer je ook wat gelig warm licht hebt, zal de voeg nog geler
ogen dan de witte tegel. Zilvergrijs is iets grijzer, maar ook nog best heel licht. Grijs is beter. Deze kleur zal de vorm van de witte tegel sterk accentueren.

Ook kun je onderscheid maken tussen ongerectificeerde tegels en gerectificeerde tegels. Gerectificeerd is de betekenis voor gezaagde tegels. Deze zijn dus extra recht. Vooral bedoeld voor een strak eindresultaat. Niet elke tegelzetter is hier doel op, omdat ze extra vlak bewerkt moeten worden. Strijk licht van boven zorgt namelijk direct voor schaduweffecten in de voeg. Kortom een uitsteker zie je daardoor direct. Hierom adviseren we bij een witte gerectificeerde wandtegel een grijze voeg. Het schaduweffect valt op een witte voeg eerder op dan bij een grijze voeg. Het eindresultaat lijkt hierdoor veel strakker. Ook adviseren we een smalle voeg van 2 mm.

ongerectificeerde witte tegel met grijze voeg
Hoogglans ongerectificeerde witte tegel met grijze voeg

gerectificeerde witte tegel met grijze voeg
Hoogglans gerectificeerde witte tegel met grijze voeg

witte tegel met witte voeg
Hoogglans witte tegel met witte voeg

Koop uw voegmortel online!