Tegels met een patroon!

Helemaal hip zijn nog steeds de kleurrijke vloertegels met diverse patronen en prints. Steeds vaker zie je ze voorbij komen in diverse televisie programma’s, in diverse bladen en op internet. De verschillende namen voor deze tegels maakt het soms wat verwarrend.

Verschillende namen:

Patroontegels, Portugese tegels, cementtegels, castelo tegels, Marokkaanse tegels, Portugese tegels

Cementtegels:

Cementtegel is, wel de beste benaming voor een product dat puur ambachtelijk wordt gemaakt. Vloeibaar marmerpoeder wordt kleur voor kleur in een mal gegoten, waarna het wordt afgestreken met cement. Het productieproces is door de eeuwen heen niet onveranderd gebleven. De basis grondstoffen zijn 100% natuurlijk; water, marmerpoeder en organische kleurpigmenten. Er is geen vloertegel met zoveel uitstraling en karakter.

Onderhoud van cementtegels:

Een keuze voor Cementtegels is een bewuste keuze. In alle eerlijkheid; ze zijn poreus, vlekgevoelig en vergen onderhoud. Maar het goede nieuws is dat het overgrote deel al in de fabriek wordt geïmpregneerd, zodat de toplaag veel dichter, harder en krasbestendiger wordt. Daardoor neemt de vlekgevoeligheid met 80% af. Deze collectie Cementtegels zijn dus veel makkelijker in onderhoud! Je krijgt ook bij deze tegels een speciaal reiniging-, impregneer- en onderhoudsadvies. We helpen je graag verder

Keramische Cementtegels:

De naam zegt het al, dit zijn de keramische varianten van de Cementtegels. Het zijn dus gebakken, geglazuurde tegels. Het grote voordeel is dat ze onderhoudsvrij zijn én dat de dikte maar 8 mm is. De keus in deze tegels is de laatste jaren enorm toegenomen, er zijn momenteel hele gave decors leverbaar. De ideale keuze als je wel de uitstraling wil maar niet het onderhoud.

Urban Industrial:

Een serie unieke keramische cementtegels ontworpen door de Spaanse kunstenaar Francisco Segarra. Een serie tegels met een enorm ’vintage’ gevoel. Zie ook de bijzonder sfeervolle productfoto’s. Deze tegel wordt regelmatig toegepast in ‘Barbershops’, restaurants en natuurlijk ook gewoon bij jou thuis. Nog een opvallend kenmerk is dat de tegel gefreesd zijn waardoor het lijkt dat het 4 tegels zijn , maar het is één tegel. Lekker makkelijk met leggen!

Waar kies jij voor?