De meest wilde verhalen gaan rond over vloertegels in vergelijking met een PVC vloer. Hier kunt u snel zien wat de verschillen zijn tussen tegels en een PVC vloer.

Onderhoudsvriendelijk:
Zowel tegels als een PVC vloer scoren vier sterren op dit punt en zijn dus beiden goed te onderhouden. Vloertegels zijn – net als PVC vloeren – te onderhouden met een stofzuiger en een dweil.
Veel vocht is geen punt, want tegels zijn vochtbestendig en niet poreus.

Vloerverwarming:
Tegels zijn uiteraard geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een PVC vloer is dat ook. In tegenstelling tot wat je veel leest geleid een keramische tegel de warmte veel beter dan een PVC vloer. Immers niets geleidt beter dan keramiek. De PVC vloer koelt veel sneller af, een keramische tegel houd veel langer zijn warmte vast en voelt warmer aan. Hierdoor zullen u energiekosten dalen.

Hardheid:
Iedere verkoper die u een krasvrije (of krasvaste) vloer probeert te verkopen vertelt niet de waarheid. Elke vloer is te bekrassen. Echter een keramische vloertegel is veel harder dan een PVC vloer, waardoor er op een tegelvloer minder snel krassen te zien zijn.

Vochtbestendig:
Zowel een PVC vloer als tegels kunnen goed tegen vocht. Geen probleem dus om te dweilen of per ongeluk wat water te knoeien.
Vloertegels kunnen – net als PVC vloeren – prima tegen vocht.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid:
Keramische tegels onderscheiden zich van PVC vloeren door hun duurzaamheid (hygiënisch, bestand tegen chemische en mechanische invloeden, geen ongezonde toevoegingen en en milieuvriendelijkheid (lange levensduur en vrij van schadelijke stoffen).

Contactgeluidenreductie:
Tussen de tegels en de ondervloer zit geen holle ruimte, er ontstaat dus geen klankkasteffect. Tegels zijn wel harder dan een PVC vloer en maken daardoor dus wel meer geluid.

Klik hier om online uw tegel uit te zoeken in onze webshop!