Tegeltips

Verwerkingsadvies wand/vloertegels

Bossink Tegelwerken biedt u een hoogwaardig assortiment wandtegels, vloertegels en aanverwante artikelen waaraan u jarenlang plezier kunt beleven. Een juiste verwerkt van de materialen is hierbij van groot belang.

Gerectificeerde tegels
Deze tegels worden na het bakproces op de exacte maat geslepen. Hierdoor hebben de tegels rechte zijkanten en kunnen ze met smalle voegen worden verwerkt. Dit resulteert in een extra strakke en elegante uitstraling van het tegelwerk. Mede ten behoeve van een optimale hechting van de voeg wordt een minimale voegbreedte van 2 mm aanbevolen.

Zagen
Ter voorkoming van gekartelde randen adviseren wij u voor het zagen van de materialen uitsluitend hoogwaardig diamantgereedschap te gebruiken.

Lijmen
Ter voorkoming van (haar)scheuren en vochtvlekken vanuit de ondergrond, is het belangrijk dat de tegels verlijmd worden tegen een vlakke, droge en goed uitgeharde ondergrond. De lijm dient met een lijmkam te worden aangebracht.

Voegen
Ter voorkoming van krasvorming tijdens het voegen adviseren wij schoon en onbeschadigd voeggereedschap met een zacht oppervlak te gebruiken. In natte ruimte dient u waterdicht voegmateriaal toe te passen.