Vloerverwarming

Vloerverwarming voor de meest behaaglijke en gelijkmatige warmte

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest behaaglijke en gelijkmatige warmte. Daarnaast is de temperatuur uiterst nauwkeurig te regelen. Bovendien houdt u meer ruimte over.

De leverancier van onze vloerverwarmingen heeft een revolutionaire methode ontwikkeld. In een afgewerkte vloer wordt met een speciaal ontworpen en gepatenteerde slijpmachine een gleuvenpatroon geslepen. Daar wordt de verwarmingsleiding ingelegd. Omdat het inslijpen met een frees gebeurt die voorzien is een multiresistent industriediamant, kan het op 99% van alle afgewerkte vloeren toegepast worden. Een opbouwlaag van minstens 5 à 6 cm wordt daarmee overbodig.

Klik hier om een offerte aan te vragen

Vloerverwarming kan onder elke tegel- en natuurstenen vloer die wij in de showroom hebben. Bij aankoop van een vloer levert Gerard Bossink Tegelwerken uit Oldenzaal de vloerverwarming tegen een scherpe prijs!

Waarom vloerverwarming?

Bijna de helft van alle nieuw gebouwde een- en meergezinswoningen wordt tegenwoordig uitgerust met vloerverwarming. Maar ook in openbare gebouwen, scholen, kleuterscholen, kantoren, sport- en industriehallen rukt de vloerverwarming op.

Vloerverwarmingen zijn lagetemperatuurverwarmingen, omdat vanwege het grote verwarmingsoppervlak een laag temperatuurniveau voor het verwarmen van het gebouw voldoende is. De ruimten worden door de stralingswarmte van de vloer gelijkmatig verwarmd, zonder grotere luchtbewegingen te veroorzaken.

Met vloerverwarming ervaart de mens een met twee graden Celsius verlaagde kamertemperatuur reeds als behaaglijk; bij radiatoren zou deze kamertemperatuur als te laag worden ervaren, omdat de gehele ruimtelijke omgeving koud is. De als aangenaam ervaren stralingswarmte van de vloer creëert behaaglijkheid, verhoogt zo het gevoel van welbevinden en zorgt voor een grotere productiviteit op de werkplek. Bij convectieverwarming worden door de veroorzaakte luchtcirculatie stofdeeltjes meegezogen en in de ruimte verdeeld. Vanuit hygiënisch oogpunt is vloerverwarming daarom te verkiezen. Bovendien brengt het schoonhouden van het verwarmingsoppervlak geen extra reinigingskosten met zich mee. De lage aanvoertemperaturen van dit verwarmingssysteem verhogen de efficiency, omdat de verliezen bij het opwekken en verdelen van de verwarmingswarmte beperkt blijven. In combinatie met de modernste condensatietechnologie, warmtepompen, zonnecollectoren en andere alternatieve energieopwekkers wordt de milieuvriendelijkheid van de vloerverwarming verder verhoogd. Dit systeem houdt ook in de toekomst alle opties open, omdat er nog meer energiebesparende maatregelen mogelijk zijn; te denken valt bijvoorbeeld aan lagere verwarmingswatertemperaturen.

Bij de modernisering van oude gebouwen, waar de statische belastbaarheid van de plafonds vaak geringer is, biedt de vloerverwarming met speciaal afgestemde systemen met een lagere bouwhoogte een echt alternatief.